Росія збудувала паркан між окупованим нею Кримом і рештою України (ФОТО)

ФСБ Росії заявила про завершення будівництва загороджень на кордоні України й анексованого Криму.

Зазначають, що паркан, зведений на Перекопському перешийку, "обладнано високоточною технікою і колючим дротом".

Як повідомляють у ФСБ, система загороджень завдовжки понад 60 км оснащена декількома сотнями сигналізаційних датчиків і складається з двох комплексів. Основу першого з них становлять вібраційні датчики, а другого - радіопроменеві.

В'їзд у Крим через Перекопський перешийок, з Херсонської області - єдиний законний, згідно з українським законодавством.

"Використання цих комплексів на кримській ділянці кордону необхідне через низку загроз, таких як спроби прориву диверсійно-розвідувальними групами суміжної держави на територію Криму, спроби організації контрабанди зброї, боєприпасів, товарів і вантажів, тютюнової та алкогольної продукції, ПММ, наркотиків, психотропних речовин, порушення держкордону і його режиму з боку українських громадян з господарсько-побутовими цілями", - цитує ТАСС повідомлення ФСБ.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим навесні 2014 року. У вересні минулого року Росія оголосила тендер на будівництво 50 км загородження на адміністративному кордоні з анексованим Кримом з початковою вартістю 212 млн рублів.

Лівий берег

крим анексія окупація

Знак гривні
Знак гривні