Суті війни з Росією не розуміє. Зеленський розповів, як він домовлятиметься з Путіним

Український актор, шоумен Володимир Зеленський вважає, що для закінчення війни з РФ доведеться вести переговори з Росією, зокрема, з Володимиром Путіним. Воєнний варіант звільнення окупованих територій він категорично відкидає.

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, частину якого переклав державною мовою Цензор.

Відповідаючи на запитання, чи зможе Зеленський закінчити війну з РФ, якщо його оберуть президентом, і як, він відповів: "Поміркуймо. А які є шляхи? Які взагалі є форми? Мінські угоди не працюють. Правильно? Правильно. Йти туди війною? Я взагалі проти. Тому що я така людина. Я, можливо, жорсткий як керівник у "Кварталі", але я дуже ліберальний. Я взагалі вважаю, що вся ця тема, всі ці шматки землі, я вважаю, про людське життя. Взагалі все. Тому, я б взяв людське життя і поставив, ось наша мета - збережемо людей. Тому будь-який варіант... Ми туди підемо армією... Я відкидаю цей варіант".

"Доведеться говорити. Ну доведеться говорити, хочемо ми, не хочемо, через себе, хоч з чортом лисим готовий домовитися, аби не вмирала жодна людина. Я вважаю, що це хоча б перший крок. Перший крок - припинити стрілянину і розвивати свою країну", - додав Зеленський.

На запитання, чи уявляє він собі переговори у форматі Путін-Зеленський, шоумен відповів: "З росіянами? Я не думаю, що він тільки один. Я думаю, що є група. Я думаю, що група наших людей з України повинні зустрічатися з групою людей з Кремля. Тому що вони ж поставили в "ДНР" і "ЛНР", який сенс з ними говорити, якби ті вирішували - треба було з ними говорити. А так який сенс. Треба говорити з цими".

Також Зеленський розповів, як би він вів переговори з "чортом лисим": "Легко. Треба говорити все дуже просто. Що ви хочете? Ваші умови, чом ви до нас прийшли? Написали пункти "шо треба, хлопці". Потім б я взяв ці пункти, чесно кажучи, мир же потрібен на наших умовах. А ось наші пункти. Десь посередині б зійшлися. Дуже просто вирішити що. Не вирішуй сам. Не роби з себе найрозумнішого. Завжди знайдеться найрозумніший, завжди знайдеться людина професійніша за тебе. Візьми цей список, виступи по телевізору. Люди, ось список, а ось наш список. А ось вони йдуть на це. А далі люди, а вам надалі говорю: я вважаю, що треба так, але як і вибори президента, всі рішення на вас.

Ось вам референдум, не хочете. Нам би сказали, та так через депутатів, поки ти проведеш референдум... Так все просто. Та не треба нічого через ваших депутатів. Нам треба вирішити питання, так. Депутати, не хочете референдум, не даєте нам цю можливість. Гуляєте. Онлайн - по телевізору, хлопці, нам треба хоча б знати результат, що думають люди. Люди тобі голосують, однозначно "за", однозначно "проти" не буде, але буде якась історія. Утвердилися і пішли жити".

На питання, чому Петро Олексійович не робить цього, шоумен відповів: "Ну я не знаю, у мене немає відповіді. Я ж тобі сказав, я пішов на хороший фільм, а потрапив на середній. Я так вважаю. Я думаю, що він дуже розумна людина, яка більшу частину часу витрачає на інші справи. У мене таке є дуже шанобливе до нього зараз пояснення".

Від Текстів: Схоже, Зеленський говорить це щиро. А це означає, що він не розуміє суті війни. Він пропонує раціональний варіант вирішення проблеми, коли у двох держав є суперечності, про які можна домовитися. Але у нашому випадку домовитися неможливо, бо ця війна з Росією ведеться за наше фізичне виживання. В тому числі й Зеленського, бо якщо він вже заявив про активну політичну позицію, значить, опинився під прицілом Росії.

Текст, який ми опублікували раніше, підходить і для того, аби зрозуміти, чому логічний в інших випадках підхід Зеленського не спрацює:

"Росія не визнає незалежності України, не визнає українців окремим народом. Путін повторює це постійно. Зараз іде війна за наше існування саме як окремого народу. Ні з Путіним, ні з будь-ким іншим, хто стане на його місце, неможливо буде домовитися, поки в Росії вважатимуть, що нас немає – а натомість Київ захопили зрадники російського народу, які хочуть відділитися від Росії.

Тільки після повного краху нинішнього російського устрою, подібного до краху СРСР, Москва, не маючи іншого виходу, почне ставитися до Києва як до столиці іншої держави. І тільки тоді можна буде обговорювати мир. А доти вони й далі вестимуть інформаційну, політичну, економічну, збройну і ще хтозна яку війну проти України.

Тож намагання домовитися про мир зараз, поки крах устрою в РФ не настав, означатиме капітуляцію. І розстріли, вбивства та репресії, які почнуться після неї".

Ймовірний сценарій того, як нищитиметься Українська держава за президента, який не до кінця розуміє загрози, ми теж уже описали:

"У країнах Східної Європи проросійські режими не встановлювалися автоматично з приходом Червоної армії. Спочатку відновлювалася демократія, а радянські посіпаки отримували в урядах важливі посади – як правило, силові. Паралельно радянські агенти створювали штурмові загони і вели терор по всій країні. За два роки влада опинялася повністю в їхніх руках". Додамо, що таку саму тактику використовув Радянський Союз в Іспанії. Формально підтримуючи республіканський уряд, СРСР створив "паралельну" силову структуру під керівництвом ГПУ, яка викрадала, катувала і розстрілювала людей. Її боялися навіть члени республіканського уряду. Про це детально читайте тут.

вибори-19 зеленський політика

Знак гривні
Знак гривні