Волкер: Росія шукає привід для нової агресії проти України

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія шукає привід для нової агресії проти України. Американський представник вважає можливість нападу реалістичною.

Путін шукатиме новий привід для агресії

"Ви маєте ситуацію, коли кажете, що Росія протягом тривалого часу значно посилює свою військову міць, оточуючи Україну. На своїй території, а також у Криму, а тепер і в Чорному й Азовському морях. І в неї є можливості почати агресію. Ми б оцінили малоймовірним, щоб Росія на це зважилася. Але тут стався інцидент, коли Росія атакувала українські кораблі кілька тижнів тому. І тепер, я вважаю, ми маємо розглядати реалістичну вірогідність того, що Росія почне нову агресію", - сказав він в інтерв'ю українському ТСН.

Волкер заявив, що потрібно зробити все, щоб запобігти цій агресії та стримати її.

"Але є річ, яка турбує. Це російські заяви, згідно з якими Україна має намір атакувати, застосувати хімічну зброю. Така дезінформація непокоїть, оскільки Росії потрібен привід для агресії. Хотілося б думати, це робиться для того, щоб відвернути увагу від агресії проти українських кораблів у Чорному морі", - сказав він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко раніше заявив, що Росія протягом осені значно посилила своє військове угруповання вздовж кордону з Україною. За його даними, тепер там перебуває 28 батальйонних тактичних груп. Угруповання налічує близько 80 тисяч військових, 1120 танків, 2600 броньованих машин, 1230 артилерійських систем, 442 комплекси систем залпового вогню, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Лівий берег

путін росія агресія

Знак гривні
Знак гривні