На Майдані пройшла акція на підтримку захоплених українських моряків

Активісти закликали всіх писати листи полоненим і таким чином висловити їм свою підтримку. Увечері 17 грудня на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція "Пам'ятай про тих, хто в полоні!" в підтримку українських моряків, захоплених РФ у Чорному морі.

Зображення Української правди

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця події.

Учасники акції тримали в руках портрети незаконно заарештованих в РФ українців. Серед присутніх були родичі полонених, їх друзі, колеги, адвокати і правозахисники.

У тому числі й адвокати військовополонених моряків, що містяться в московських СІЗО.

Активісти називали прізвища кожного, хто перебуває в кремлівському полоні, готували їм листи та вітання до Новорічних та Різдвяних свят.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила біля Керченської протоки три українських судна (буксир "Яни Капу" і два катери "Бердянськ" і "Нікополь") з екіпажами (24 людини).

Троє моряків отримали поранення, їх доставили в лікарню окупованої Керчі. 27-28 листопада суд Сімферополя заарештував всіх полонених до 25 січня 2019 року.

Україна проінформувала про агресію РФ в Керченській протоці трибунал ООН з морського права. Також Україна готує позов до міжнародного суду ООН.

азов протест агресія

Знак гривні
Знак гривні