Росія розташувала на кордоні з Україною Іскандери, здатні нести ядерні боєголовки

Міністр оборони вважає, що провокація в Керченській протоці була потрібна РФ для подальшої відкритої агресії проти України.

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що Росія розгорнула поблизу кордону з Україною ракетні комплекси "Іскандер", які можуть нести ядерні боєголовки. Про це він сказав під час підсумкової зустрічі з військовими аташе іноземних держав, акредитованими в Україні.

"Для чого вони розмістили ракетні комплекси "Іскандер" неподалік наших кордонів, значно збільшивши ймовірний радіус ураження нашої території? Зараз ми спостерігаємо просто величезну кількість накопиченої російської зброї на нашому кордоні", - заявив міністр.

За словами Полторака, провокація в Керченській протоці була потрібна росіянам для подальшого здійснення відкритої агресії проти України. Тому міністр вважає, що введення в окремих регіонах воєнного стану в досить м'якій формулі є адекватною відповіддю на існуючі в даний момент загрози українській державності.

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у Вінницькій, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Херсонській областях, також це стосується внутрішніх вод Азово-Керченської акваторії.

Цензор

зброя війна росія агресія

Знак гривні
Знак гривні