Радниця командувача МВС: у захоплених агресорами моряків - важке поранення ніг і ампутація пальців (ВІДЕО)

Водночас, "Ані відео, ані підтвердження про характер поранень офіційно наші консули не отримали". За даними волонтерів, які допомагали морякам у СІЗО, в одного із захоплених у полон українців важке поранення ніг, а в іншого - травматична ампутація пальців однієї руки.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" розповіла радник командувача ВМС Вікторія Христенко, - передає Лівий берег:

"Троє моряків перебувають в "Матросской тишине". Ні відео, ні підтвердження про характер поранень офіційно не отримали наші консули, крім того, що ніби поранених відвідала омбудсмен Москви. У одного з хлопців важке поранення ніг. Те, що він пересувається з милицями - ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі. У одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті", - розповіла Христенко.

Зазначається, що ця інформація отримана від волонтерів, які допомагали морякам під час перебування в Сімферопольському СІЗО.

Також Христенко закликала писати листи полоненим морякам, зазначивши, що листи повинні бути російською мовою, не мати української символіки і не порушувати політичні теми, інакше їх не пропустить тюремна цензура.

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українські катери і буксир. Всі 24 моряки, що перебували на суднах, потрапили в полон.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Увечері 29 листопада надійшла інформація про те, що українських моряків почали вивозити з СІЗО Сімферополя. Пізніше стало відомо, що їх помістили в СІЗО Москви - "Лефортово" і "Матросская тишина". Відомо також, що в "Лефортово" українських моряків помістили в карантинні одиночні камери.

Як повідомлялося, українські консули відвідали в Москві трьох поранених моряків ВМС України, які були захоплені російськими військовими біля Керченської протоки.

Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків відповідним лікуванням.

азов крим агресія анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні