Порошенко: якщо 24 наших військових повернуться, воєнний стан закінчиться

"Швидше за все, якщо не відбудеться російської агресії, і якщо міжнародний тиск, на що я розраховую, допоможе повернути назад 24 наших солдатів, то, безсумнівно, воєнний стан закінчиться і не спричинить ніяких негативних наслідків для української економіки та інвесторів", - сказав Порошенко в інтерв'ю Bloomberg, відповідаючи на запитання про те, чи вплине воєнний стан на українську економіку та довіру інвесторів.

Президент подякував міжнародним партнерам за їхні заяви на підтримку України, але водночас відзначив, що цього недостатньо, і необхідно діяти, - передає ЛБ.

"Хочу подякувати світовим лідерам за підтримку України в ці складні часи російської агресії. Заяви та дуже сильні слова США, G7, Європейського Союзу, інших союзників - це потужна підтримка України. Але в цій ситуації, поки західні партнери роблять заяви, Путін діє. У цій ситуації у нас повинна бути краща координація, і ми також повинні діяти. Діяти - не означає оголошувати війну. Діяти - означає вводити новий блок санкцій проти Росії, так званих "азовських санкцій". Ми повинні збільшити присутність НАТО в Чорному морі, можливо, і в Азовському морі. Ми запрошуємо кораблі НАТО, щоб підтримати стабільність", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня в 10 областях України, прикордонних з РФ і невизнаним Придністров'ям, було введено воєнний стан.

Це сталося після того, як Росія 25 листопада захопила два українські катери і буксир ВМС ЗСУ в нейтральних водах біля Керченської протоки. У полон було захоплено 24 українських моряків, троє з яких поранені. Підконтрольний Росії суд в анексованому Криму заарештував усіх моряків на два місяці.

азов агресія росія порошенко

Знак гривні
Знак гривні