МЗС Росії натяками погрожує окупацією нових частин території України

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про можливість окупації тих регіонів України, де розташовані дипломатичні установи РФ.

Про це на брифінгу в Москві заявила офіційна речниця російського МЗС Марія Захарова.

Відповідаючи на запитання, чи можливе за умов постійних акцій протесту біля російських дипустанов в Україні перенесення російських дипломатичних консульств з Києва та Львова на окупований Донбас, Захарова сказала:

«Щодо того, що ви запитали - чи не було думки про перенесення кудись цих представництв [Росії в Києві і Львові], розумієте, наш недавній історичний приклад свідчить про те, що іноді не потрібне перенесення, а іноді так виходить, що змінюється статус дипломатичних представництв... У нас, наприклад, було генеральне консульство в Сімферополі, а потім стало представництво закордонних справ у регіоні. Виходить ось так», - сказала Захарова.


на відео з 1:18:00 по 1:22:40

Після появи цієї новини Марія Захарова на своїй сторінці у Фейсбуку спростувала наміри Росії.

«А цитата про статус генконсульства в Сімферополі стосується якраз наслідків політики Заходу щодо України, про що я на брифінгу говорила докладно», - заявила вона.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що у зв'язку з атаками «українських радикалів і націоналістів» на дипломатичні представництва РФ «у російської громадськості може урватися терпець», що призведе до нападу на дипломатичні представництва України на російській території.

Лівий берег

окупація росія агресія

Знак гривні
Знак гривні