ЦВК скасувала місцеві вибори в областях із воєнним станом

Центральна виборча комісія скасувала місцеві вибори в об'єднані територіальні громади в регіонах, де оголошено воєнний стан. Це Вінницька, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська та Чернігівська області.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у четвер, повідомляє ЛБ.

Через воєнний стан не відбудуться 45 перших і 7 додаткових виборів, призначених на 23 грудня, а також 19 проміжних виборів, які мали пройти в найближчі тижні.

Стаття 19 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" передбачає, що в умовах воєнного стану заборонено проводити вибори в органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, в жовтні ЦВК призначила перші вибори депутатів сільських, селищних і міських рад, а також відповідних голів і мерів 125 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) у 22 областях. Вони мали відбутися 23 грудня.

Вибори призначили у 27 ОТГ Черкаської області, 12 - Миколаївської, 9 - Волинської, 8 - Запорізької та Луганської, 7 - Житомирської, 5 - Львівської, Тернопільської та Чернігівської, 4 - Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Сумської та Чернівецької, 3 - Вінницької, Одеської, Полтавської, Рівненської і Хмельницької, 2 - Херсонської і 1 - Дніпропетровської та Донецької (ці вибори пізніше скасували).

вибори війна

Знак гривні
Знак гривні