Найбагатший капіталіст Китаю виявився комуністом

Засновник компанії Alibaba Group та найбагатша людина Китаю Джек Ма виявився членом Комуністичної партії Китаю. У компанії заявили, що політичні погляди керівництва компанії не впливають на її рішення.

Про членство Ма у КПК стало відомо після того, як офіційна газета партії опублікувала список зі 100 осіб, які здійснили значний внесок у державну програму економічних реформ. У списку фігурує ім’я Джека Ма, там же зазначається, що він — член партії. Коли він став її членом — не повідомляють.

Про це пише Громадьске.

В Alibaba відмовилися коментувати членство засновника компанії, але запевнили, що його політична позиція не впливає на роботу компанії.

«Політична приналежність будь-кого з директорів не впливає на процес ухвалення бізнес-рішень», — заявили у компанії.

Джек Ма заснував Alibaba в 1999 році. Відтоді компанія стала одним із найбільших ритейлерів у світі. Ма став найбагатшим бізнесменом в Китаї, його статки оцінювали в понад 40 мільярдів доларів.

Нагадаємо, засновник однієї з найбільших компаній у сфері інтернет-торгівлі Alibaba Джек Ма піде з посади керівника 10 вересня 2019 року.

Alibaba організувала 11 листопада 2018 розпродаж до «Дня холостяка» (китайське сучасне свято, ред.) і побила декілька рекордів з продажів. Зокрема, компанія заробила рекордний 1 мільярд за перші 85 секунд продажів і 24 мільярди менше ніж за 16 годин.

На «День холостяка» у 2017 році китайська компанія Alibaba Group продала товарів на рекордні 25,3 мільярди доларів.

Китай маразм курйоз

Знак гривні
Знак гривні