Авіація РФ випустила дві ракети по наших кораблях. Вони вже поверталися до Одеси і були в міжнародних водах

Українським кораблям повідомили про закриття Керченської протоки тільки о 14-й годині, втім російські кораблі пересувалися протокою вільно.
Про це на позачерговому засіданні Верховної Ради сказав начальник генштабу Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захоплені Росією українські кораблі

«Тільки о 14 годині нашим кораблям довели про те, що вхід у зону Керченської протоки в районі Керченського мосту закритий для військових суден. Але відповідного повідомлення до 14 години не було в так званому прибережному попередженні, яке передається в загальній автоматизованій системі управління і контролю за кораблями, штаб-квартира якого знаходиться в Іспанії», - сказав Муженко.

В той же час, за його словами, о 13:40 за Києвом під аркою Керченського мосту пройшли три російських кораблі, два з яких - катери ФСБ.

Мотивом заборони проходу, за словами Муженка, було те, що прохід під Керченським мостом був закритий баржею, яка нібито сіла на мілину.

Він повідомив, що українські кораблі, які вже йшли до пункту попереднього базування, Одеси, супроводжували 10 російських суден, з яких 4 кораблі Чорноморського флоту, 6 - катери ФСБ. Окрім цього, наразі, за словами Муженка, є інформація про застосування військової авіації проти українських кораблів.

"Крім того, сьогодні ще отримана додаткова інформація, що в ході атаки на українські кораблі була застосована авіація Російської Федерації. СУ 320 здійснив таку атаку з витратою двох ракет", - сказав Муженко.

Він наголосив, що з самого початку перехід українських кораблів здійснювався в штатному режимі, а також що прохід кораблів через Керченську протоку проводиться в режимі вільного мореплавання.

армія азов росія агресія

Знак гривні
Знак гривні