Рада не зняла недоторканість із Березкіна, який набрав у Ощадбанку кредитів на 20 мільйонів доларів

Верховна Рада відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від групи "Воля народу" Станіслава Березкіна.

Подання на притягнення Березкіна до відповідальності озвучив генпрокурор Юрій Луценко. Він розповів, що САП підозрює Березкіна у справі про розкрадання в "Ощадбанку".

За словами генпрокурора, холдинг нардепа заволодів 20 мільйонами доларів.

Березкін порівняв подання на себе з "поганим детективним романом, де є домисли, але немає фактів" і заявив, що НАБУ говорить неправду про привласнення ним коштів.

Народний депутат України Станіслав Березкін (група «Воля народу») звинувачується за чотирма статтями Кримінального кодексу України, повідомив 19 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні Комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту.

За словами Луценка, слідство, яке ведуть НАБУ та САП, вбачає «ознаки кримінального правопорушення, вчинені нинішнім народним депутатом Березкіним за статтями 191 (розкрадання), 209 (відмивання), 364 (зловживання) і 366 (підробка документів».

Сам депутат Березкін твердить, що він та його родина злочинів не вчиняли. «Нас звинувачують у тому, що ми вивели гроші. Чогось НАБУ замовчує те питання, що гроші через два місяці зайшли в компанію на рахунок «Ощадбанку», – сказав Березкін.

Минулого місяця керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив генеральному прокурору України Юрію Луценку подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, члена депутатської групи «Воля народу» Станіслава Березкіна.

За матеріалами УП та Радіо Свобода

Рада скандал березкін

Знак гривні
Знак гривні