Після вибухів боєприпасів позвільняли генералів, тепер ніхто не погоджується на ті посади

Понад 75 військових притягли до відповідальності через вибухи, що відбувалися на складах боєприпасів ЗСУ за останні три роки. Про це в інтерв'ю "5 каналу" розповів міністр оборони Степан Полторак, інформує Цензор.

За словами міністра, станом на 2014 рік більшість арсеналів мали були бути закриті через проблеми з фінансуванням, а відновити все в повному обсязі коштує величезних грошей.

Однак є й інша проблема - після звільнень і розслідувань зараз існує не тільки нестача коштів для охорони режимних об'єктів, а й брак кадрів, які погодилися б взяти на себе відповідальність, усвідомлюючи брак коштів.

"Після тих подій, які відбувалися в нас, починаючи зі Сватового, ми багато змінили. І до відповідальності притягували. Я притягнув 75 осіб до відповідальності, зокрема - понад 20 генералів. Це призвело до іншої проблеми - зараз ніхто не хоче обіймати ці посади. Чому? Тому що немає хорошого фінансового ресурсу. В сучасних умовах забезпечити надійну охорону бази арсеналу дуже важко", - розповів Полторак.

Нагадуємо, внаслідок пожежі на артилерійському складі в Сватовому (Луганська обл.) в лютому 2016 року 4 військовослужбовці загинули, 16 були поранені.

23 березня 2017 року на військових складах біля м.Балаклея виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Нагадаємо, 9 жовтня на технічній території 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух, у зв'язку з чим на території всієї Чернігівської області введено відповідні обмежувальні заходи. Як повідомили в Генштабі, пожежа почалася після чотирьох зафіксованих вартовими вибухів на території арсеналу.

Служба безпеки України розслідує кілька версій пожежі на території складських приміщень біля смт Дружба, зокрема диверсію.

Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом вибухів під Ічнею. Провадження розпочато за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

зброя скандал вибух армія полторак

Знак гривні
Знак гривні