Львів обмежив використання пластикових пакетів. Покупцям пропонуватимуть альтернативні торбини

Виконком Львівської міськради прийняв рішення про обмеження застосування поліетиленових пакетів у торгівельних мережах, передає Укрінформ.

Напередодні мерія провела зустріч із керівниками великих торгівельних комплексів міста, де рекомендувалося пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових пакетів - паперові пакети, багаторазові торбини тощо. Також торгові мережі мають розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазових пакетів.

У рамках рішення проведуть просвітницьку роботу серед школярів щодо негативного впливу на довкілля поліетиленового пакування, а департамент економічного розвитку має створити пункти прийому поліетиленових пакетів.

Торік Львів першим в Україні прийняв стратегію "Нуль відходів", яка передбачає низку практик щодо повторного використання твердих побутових відходів і зміну підходу до сміття, визначення його як ресурсу.
Одне з важливих рішень - це відмова від одноразових пакетів і використання багаторазової тари. Львів уже сьогодні має багато практик використання багаторазової тари, тому це рішення матиме позитивний відгук серед мешканців, сказав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Після того, як на більш екологічне пакування перейдуть супермаркети, таке рішення чекає ринки й малі магазини.

екологія сміття пластик Львів

Знак гривні
Знак гривні