В Таджикистані під час бунту в тюрмі загинуло багато в'язнів, точна кількість невідома

Різні джерела наводять кількість від 13 до 20 загиблих, є поранені силовики.

У місті Худжанд на півночі Таджикистану у ніч проти 8 листопада стався бунт ув'язнених у колонії суворого режиму, пише місцева служба Радіо Свобода. Його придушили силою, при цьому загинула велика кількість ув'язнених, - передає ЛБ.

Причина бунту ув'язнених наразі невідома. "Бунтівники були озброєні холодною зброєю. Розпочато розслідування причин надзвичайної ситуації", - розповіло джерело у силових структурах Таджикистану.

"Наразі кількість загиблих і постраждалих невідома. За моїми даними, кілька ув'язнених постраждали при спробі втечі. Деяким вдалося залишити територію установи", - пояснив він.

За словами очевидців, на всіх дорогах Худжанда, а також трасах, які з'єднують регіон з сусідніми Узбекистаном і Киргизстаном, виставлені пости силовиків.

Влада Таджикистану підтвердила факт бунту, але відмовилася надати подробиці інциенту.

Видання ASIA-Plus пише, що в обласну лікарню Худжанд привезли шістьох співробітників правоохоронних органів з вогнепальними пораненнями.

У лікарні також повідомили, що кількість загиблих під час бунту ув'язнених може сягати 20 осіб. Російське "РИА Новости" пише про 13 вбитих.

З худжандської колонії суворого режиму №3/3 за останні роки було здійснено кілька спроб втечі. Більшість в'язнів-утікачів були затримані або вбиті.

таджикистан кримінал

Знак гривні
Знак гривні