Если бокал вина… ну там 50 грамм. Заступниця головного редактора Страна.UA їздить на маминому джипі вартістю $50000, купленому за невідомо які гроші

6 вересня близько опівночі патрульні поліцейські зупинили сірий RANGE ROVER. Водій елітного авто 2017 року випуску не пристібнулася паском безпеки. Дівчина, яка їхала за кермом, виявилася Світланою Крюковою, заступницею головного редактора Страна.UA — інтернет-порталу, який посідає 5-ту сходинку в Антирейтингу новин і який проводить відверто проросійську політику. Патрульні вирішили перевірити документи, але їх Крюкова з собою не взяла: водійських прав при ній не було. Також поліцейські відчули запах алкоголю від журналістки, але та відмовилася проходити тест на стан алкогольного сп’яніння.

Текст: Любов Величко

Світлана Крюкова розмовляє з патрульним поліцейським. Скріншот із відео з нагрудної камери патрульних

При цьому Світлана намагалася прикинути свої шанси успішно пройти алкотест і розпитувала поліцейських про допустимий рівень алкоголю у крові:

— А если там бокал вина… Просто я не проходила (тест на стан алкогольного сп’яніння — Ред.). Если бокал вина… ну там 50 грамм… То это сколько?

— Мы же не эксперты. Это зависит от организма. Ну, вы пили вино? — відповіли поліцейські.

— Ну да. Мы сидели… Я не пила вино ЦЕЛЫЙ вечер. Это было десять минут назад. Мы вышли вон с того ресторана (показує рукою в бік будинку — Ред.).

Поки поліцейські заповнювали протокол та кликали свідків, Крюкова з двома друзями жартувала та сміялася. А потім почала виправдовуватися.

— Ви відмовилися у присутності свідка проходити тест на стан алкогольного сп’яніння, — сказали патрульні уже вдруге для протоколу.

— Если честно, у меня уже такое хорошее настроение, что я готова, — засміялася Світлана.

— У вас були виявлені ознаки алкогольного сп’яніння. А саме: запах алкоголю з порожнини рота, порушена координація рухів та виражене тремтіння пальців рук, різке почервоніння або побіління обличчя, — сказав патрульний поліцейський.

— Руки у меня не дрожали. И координация движения нормальная. Я, когда даже очень пьяная, я хожу ровно. Даже на каблуках.

— Я фіксую ті ознаки, які я бачу.

Зараз справа за статтею 130 ч.1 (керування транспортними засобами у стані сп’яніння) перебуває в Печерському районному суді міста Києва, і буде розглянута о 8:00 ранку 16 листопада.

Крюкова в поясненнях написала, що не погоджується з постановою поліції.

— Ми відпочивали на літній терасі в ресторані з моїми друзями. Я не випивала за кермом. Випивали хлопці, які були зі мною. І, гадаю, в машині пахло алкоголем.

Мамин джип

LAND ROVER вартістю понад 1,4 мільйони гривень, за кермом якого була Світлана Крюкова під час затримання, зареєстрований на її матір — Світлану Крюкову-Цебрик. Елітну автівку було придбано в автосалоні в жовтні 2017 року.

RANGE ROVER EVOQUE 2017 року випуску можна придбати в автосалоні мінімум за 1 мільйон 400 тисяч гривень

Джип належить не журналістці, а її мамі

За даними Державної фіскальної служби, які я маю, автомобіль жінки коштує більш ніж удвічі більше, ніж її зарплата за останні дев’ятнадцять років до моменту його придбання. Зарплати журналістів і редакторів теж не дозволяють їздити на RANGE ROVER. Не має вона й багатого чоловіка.

ТЕКСТИ поцікавилися у Світлани Крюкової про джерело доходів, за які був придбаний LAND ROVER:

— Я не політик. Це моя особиста справа, звідки я заробляю кошти. Я не бачу сенсу пояснювати і виправдовуватися, звідки я беру кошти, — прокоментувала Світлана Крюкова.

Читайте також статтю про те, як спецслужби Естонії викрили схему незаконного фінансування проросійського видання у своїй країні.

поліція алкоголь порушення

Знак гривні
Знак гривні