Не жарт: митрополит УПЦ МП запускає власне телешоу

Зразу згадується відомий кліп про шоу та православіє. Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій запускає щотижневе телешоу «Слово предстоятеля» на каналі «Інтер». На сайті телеканалу повідомляється, що «у людей є потреба».

«Люди його чекають. У період, коли навколо багато спокус, сумнівів, людям хочеться знайти упевненість, заспокоїтися, почути те, що вони самі думають», – заявила керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна. Програма Онуфрія триватиме 10 хвилин.

І що характерно - це відбувається на тлі відколу РПЦ, а за ним і УПЦ МП, від Вселенського патріархату в Константинополі, через перспективу надання автокефалії майбутній Українській Помісній Церкві.

Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти

З патріарха Філарета та архиєпископа Макарія зняли анафему - ЗМІ
всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ КП Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим Патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні.

У понеділок, 15 жовтня, Російська православна церква заявила про розірвання відносин з Константинопольським патріархатом.

ТСН, Заборона

релігія маразм курйоз змі

Знак гривні
Знак гривні