Українці вважають, що корупція більше заважає розвиватись Україні, ніж війна з Росією (ІНФОГРАФКА)

За даними свіжого опитування Фонду Демократичні ініціативи, українці вбачають більшу проблему в корупції, ніж у війні на Донбасі.

Прес-реліз оприлюднено 24 жовтня, там само можна скачати й дані опитування в таблицях. Було можливо вказати кілька, але не більше трьох, варіантів відповіді - тому сума перевищує 100%.

Від Текстів: Такі результати опитування на нашу думку свідчать про перекос в інформаційному полі України. Медіа і політики на популярних ток-шоу акцентують увагу на корупції, а не на війні. Корупція, звичайно, це погано і вона шкодить десь обороноздатності, але війна вбиває тут і відразу. Війна це загроза існуванню незалежності України і життя сотень тисяч українців в разі програшу. Проблему корупції можна поступово вирішувати роками, а війну можна програти в одну мить і втратити все.

До того ж одномоментний перехід від системи базованій на корупції до повністю прозорої системи теж несе ризики, зокрема втрати керованості країною. Це як під час бурі намагатися на судні поміняти старий мотор на новий. Ефективніше постійно ремонтувати старий, поки не вщухне ураган. Але чому так багато говорять про корупцію? Це ефективний прийом у боротьбі за владу, козир, який владі важко побити. Практично усі телеканали в Україні належать олігархам і вони активно просувають тезу по важливість антикорупції. Як так може бути, щоб олігархічні медіа постійно говорили про корупцію?Дуже просто, це черговий таран, який дозволить зайняти сильніші позиції на наступних виборах. До того ж про корупційні справи свого власника вони мовчать.

Детальніше (без візуалізації) - на сайті Демократичних ініціатив

корупція суспільство соціологія інфографіка війна

Знак гривні
Знак гривні