Взимку зростуть також тарифи на опалення й гарячу воду

Адже зросла ціна на газ - а вона становить 80% вартості опалення, зокрема. Потрібно лише перерахувати тарифи.

Тарифи на теплоенергію та гарячу воду для громадян можуть зрости з 1 грудня або з першого січня, адже для їхнього остаточного затвердження, має пройти процедура підрахунку тарифним регулятором, - передає Громадське.

Зазначається, що вартість газу складає близько 80% тарифу на теплопостачання. Проте для того, аби зростання вартості газу для населення відобразилось на розмірі тарифу на опалення та гарячу воду, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) проведе розрахунок протягом щонайменше 1 місяця.

Відштовхуючись від рішення НКРЕКП, місцеві влади будуть розраховувати власний роздрібний тариф на опалення та гарячу воду, що також може зайняти до 1 місяця.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва, тарифи у Києві зростуть з грудня або січня, проте без рішення НКРЕКП, про розмір тарифів судити поки зарано.

«Безумовно, враховуючи те, що практично 80% ціни на теплову енергію — це вартість газу, то і буде збільшено вартість теплової енергії. Але дати точний прогноз ми зараз не можемо, тому що це питання розрахунків і проходження відповідної процедури», — повідомив Пантелеєв.

Нагадаємо, що на засіданні уряду 19 жовтня ухвалили рішення про підвищення цін на газ для населення на 23,5%. Відтак, з 1 листопада вартість газу для населення складе 8550 гривень за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабінет міністрів України удосконалив порядок нарахування субсидії на сплату житлово-комунальних послуг. Так, відтепер субсидію будуть отримувати ті, хто має борги по ЄСВ з вини роботодавця.

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

газ жкг

Знак гривні
Знак гривні