На Рівненщині знову масове зіткнення бурштинокопачів у балаклавах із поліцією

На Рівненщині близько 200 невідомих людей у балаклавах чинили опір поліцейським під час патрулювання місць незаконного видобутку бурштину. Правоохоронці вгамували сутички та порушили кримінальну справу.

Сутичка сталася близько сьомої години ранку 18 жовтня у селі Кухітська Воля Зарічненського району Рівненської Області.


ЗЕМЛЯНА ПРОКАЗА: як впливає нелегальний видобуток бурштину на Полісся (ФОТО, КАРТА)

«Зловмисники у балаклавах та з палицями в руках заблокували проїзд автомобіля, шарпали за форменний одяг, кидали каміння, пошкодили три службових автомобілі. Правоохоронцям вдалося припинити конфлікт, нині протистояння немає», — повідомили у поліції, яку цитує Громадське.

За попередньою інформацією, правоохоронці не постраждали, також вони не застосовували зброю. Чи є потерпілі серед зловмисників — наразі невідомо.

Поліція відкрила провадження за статтею 342, частина 2 Кримінального кодексу України про «опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків».

Стаття передбачає штраф у розмірі 50-100 мінімумів доходів громадян, арешт до шести місяців, обмеження волі до чотирьох років, або позбавлення волі до двох років.

Нагадаємо, 15 жовтня поліція викрила підпільний цех з обробки бурштину в селищі Зарічне, що на Рівненщині. Загальна вартість вилученого каміння та станків — понад мільйон гривень.

Читайте також
Які держоргани задіяні та що потрібно зробити, аби припинити нелегальний видобуток бурштину (Аналітична записка)

бурштин рівненщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні