Стало відоме ім'я американця, який разом із українцем Петренком загинув у катастрофі СУ на Вінниччині (ФОТО)

У катастрофі літака Су-27УБ на Вінниччині загинув американський пілот Сет Нерінг на прізвисько «Джетро». Льотчик з 20-річним стажем, народився та виріс у Фресно (Каліфорнія), мешкав у Ріно (Невада). В Повітряних силах США підтвердили, що американець служив у складі 144-го бойового крила Національної гвардії США в Каліфорнії.

Нагадаємо, загиблий український пілот - заступник командира з авіації повітряного командування «Схід» полковник Іван Петренко. Іван Петренко був льотчиком 1 класу, він допущений до польотів на всіх літаках цього класу. Колеги Петренка зазначають, що він був одним з найкращих льотчиків взагалі, «таких пілотів, може, залишилось 40-50 на всю Україну». Петренко брав участь у бойових діях на Донбасі. Впродовж останнього року Петренко жив і служив в Дніпрі. У 46-річного чоловіка залишилась донька.

Близько 17:00 16 жовтня у районі села Уланів, що на Вінниччині, під час міжнародних навчань «Чисте небо – 2018» впав винищувач Су-27УБ.

Цей виліт був ознайомчий, не найскладніший. Усі літаки перед початком навчань первірялись, і літак з технічною несправністю просто не міг бути допущений до польотів.

Зі слів очевидців лише відомо, що літак був на низькій висоті, врізався в землю і відтак загорівся.

За матеріалами Громадського, військового телебачення

армія авіація катастрофа

Знак гривні
Знак гривні