Дзвін ударив уперше. В Києві відкрили Залу пам’яті загиблих воїнів (ФОТО, ВІДЕО)

У День захисника України, 14 жовтня, на території Міністерства оборони України відкрився Зал пам’яті загиблих військових та вперше “озвався” Дзвін пам’яті.

Про це пише Новинарня.

Під час відкриття меморіального комплексу та на церемонії першого удару дзвона були присутні рідні загиблого 14 жовтня 2014 року солдата 51 омбр ЗСУ Михайла Рибака, президент України Петро Порошенко із дружиною, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, віце-прем’єри, військове керівництво, секретар РНБОУ Олександр Турчинов, капелани, військовий хор, оркестр, почесна варта, народні депутати та ін.

Петро Порошенко зазначив, що на День захисника України дзвін одним ударом згадує загиблого українського воїна Михайла Рибака.

“Відсьогодні і назавжди щоранку цей пам’ятний дзвін нагадуватиме нам про доблесних і відважних героїв. Вічна їм пам’ять і слава”, – сказав президент.

Перший удар зробив батько полеглого бійця.

Відбулася церемонія вшанування загиблого за участю почесної варти, сурмача й барабанщика, для яких було написано спеціальну мелодію.

Книгу пам’яті було відкрито на сторінці “14 жовтня”.

Тепер такий ритуал відбуватиметься 0 9-й ранку в Міноборони щодня, коли в цю дату в різні роки незалежності ЗСУ зазнавали втрат (крім 32 “тихих” днів на рік).

донеччина герої армія луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні