У Британії до дня психічного здоров'я з'явилася міністр з запобігання самогубствам. У світі це - друга за поширеністю причина смерті підлітків

У Великій Британії призначили міністра з питань запобігання самогубствам. Прем’єрка країни призначила на цю посаду міністерку охорони здоров’я Джекі Дойль-Прайс.

Британія 10 жовтня, у Всесвітній день психічного здоров’я, приймала перший саміт з цих питань. На заході зазначили, що кожного року 4,5 тисячі людей скоюють суїцид — попри те, що загалом кількість самогубств у світі зменшується.

Британський уряд пообіцяв забезпечити більшу підтримку учнів школи, маючи намір створити у закладах окремі команди медиків, які б піклувалися про психічне здоров’я дітей.

«Ми можемо покінчити з тавром, яке змушує багатьох людей страждати на самоті, та попередити трагедію суїциду, який забирає надто багато життів», — сказала британська прем’єрка Тереза Мей.

Смерті підлітків: самогубства та депресії

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що половина всіх психічних захворювань у людини починається у віці до 14 років. У багатьох випадках їх або не виявляють, або не лікують.

Додаткове навантаження на психічне здоров’я підлітків створюють соціальні мережі та інші онлайн-технології, які доступні цілодобово.

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я стверджують, що самогубство є другою за значимістю причиною смерті людей віком 15-29 років. Третьою за значимістю є депресія.

«У підлітковому віці і в ранні роки зрілості відбувається багато життєвих змін, таких як зміна шкіл, розставання з рідною домівкою, вступ до університету і влаштування на нову роботу. Це також час стресів і тривог. У деяких випадках такі переживання, які не розпізнані й залишені без уваги, можуть призводити до розвитку психічних захворювань», — зазначили у ВООЗ у Всесвітній день психічного здоров'я, який відзначається щорічно 10 жовтня.

За матеріалами Громадського

британія світ медицина суспільство

Знак гривні
Знак гривні