Сенцов справді заявив про припинення голодування, щоб його не годували примусово (ДОКУМЕНТ)

Олег Сенцов, який голодує 145 днів, оголосив про припинення голодування з завтрашнього дня, 6 жовтня, оскільки його збиралися годувати примусово. Інформація підтверджена.

Про це пише український ПЕН-центр.

Новая Газета опублікувала скан листа, якого Олег передав через свого адвоката Дмитра Дінзе. У ньому Олег Сенцов пише:

"У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, найближчим часом заплановано застосування до мене примусове харчування.

У таких умовах я змушений припинити своє голодування з завтрашнього дня, тобто з 6.10.18"

«Усім, кому це ще цікаво! У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, в найближчий час до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров’я і небезпеки. Насильницьке годування буде проводиться в межах реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У цих умовах я змушений припинити своє голодування з завтрашнього дня, тобто з 6.10.18. 145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів... Слава Україні!».

герої крим кремль сенцов росія окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні