Тимошенко повторює придуману в Росії риторику третього Майдану

У ході погоджувальної ради у Верховній Раді відбулися суперечки між головою "Батьківщини" Юлією Тимошенко і главою фракції БПП Артуром Герасимовим, а також першим віце-спікером Іриною Геращенко.

Про це пише парламентський кореспондент Цензора.

"Мені здається дуже важливим, щоб ми не переходили на особисті образи, коли йдеться про сенси, не нагадували, хто з ким працював до 2014-го року, тому що після 2014 року єдина людина, яка мала прямий контакт з бойовиками в Донецькій і Луганській областях і брала у них зброю для того, щоб знищувати мирний Київ, - це була перший номер "Батьківщини" Надія Савченко", - заявила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

"Я хочу нагадати пані Ірині, що Савченко нагороджена орденом Героя України паном Порошенком, і що забирала її з Росії Ірина Геращенко. Більш того, Ірина Геращенко, яка у нас є патріотом, літає чомусь на літаку непатріотів у Російську Федерацію. Ті, хто голосніше за всіх кричить про патріотизм, включно з міністром економіки уряду Януковича Порошенком, насправді здають Україну по повній. Я думаю, що всі ці факти будуть доведені країні після того, як народ правильно усуне їх від влади. Шукайте п'яту колону Москви у себе в Адміністрації Президента", - парирувала Тимошенко.

Раніше на погоджувальній раді також сталася суперечка між лідером "Батьківщини" і главою фракції БПП Артуром Герасимовим, який заявив, що ініціатива Тимошенко ліквідувати "Нафтогаз" збігається з інтересами Кремля. Також Герасимов висловив припущення, що Тимошенко намагається заблокувати переговори з європейцями, щоб дати Путіну необхідний час для будівництва "Північного потоку-2".

"Ці дві заяви від браку досвіду, або вони написані не в Україні", - припустив Герасимов.

На це Тимошенко відповіла: "Герасимов читав з листочка свій "темник" і 90% свого "темника" присвятив дискредитації мого імені. ...Це говорить про те, що Порошенко визначився з головним опонентом на виборах. Вам, шановні друзі, через 6 місяців політичний кінець".

За її словами, радником Герасимова є терорист Безлер (Бевз).

"І Артур Герасимов буде вчити нас, як любити Україну, разом з Порошенком, який торгує з Росією і який служить Росії і прикривається патріотизмом", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, що риторика, яка називає Порошенка агентом Кремля, поширювалася російськими пропагандистами в українських ультраправих спільнотах з 2015 року. Завдяки розслідуванню Укрінформу стало відомо, що в центрі фесйбук-спільноти, яка пропагувала подібні тези, був акаунт "Степан Мазура". За цим нік-неймом стояла реальна особа - чоловік на ім’я Сергій Жук. Він закликав до повстання проти Порошенка, фізично перебуваючи в Москві, а до цього Сергій Жук воював у лавах т. зв. "ДНР". Взявши за відправну точку розслідування Укрінформу, ми викрили цілий клубок інтернет-тролів, які поширювали серед патріотично налаштованої аудиторії тези "Мазури". Про це читайте у нашому матеріалі "Тролесфера"

вибори-19 тимошенко порошенко

Знак гривні
Знак гривні