Через видачу закарпатцям угорських паспортів відкрили провадження про державну зраду

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті.

Про це Громадському повідомили у прокуратурі області.

На фото - Віктор Орбан, голова уряду Угорщини

Провадження почали за статтею про державну зраду, спираючись на повідомлення у ЗМІ про видачу паспортів. У прокуратурі додали, що це лише попередня кваліфікація.

Підозрюваних у цьому кримінальному провадженні ще не встановили.

Нагадаємо, ЗМІ опублікували відео, на якому нібито у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області українцям видають угорські паспорти та просять їх приховувати факт угорського громадянства від української влади.

Після опублікованого відео міністр закордонних справ України заявив про можливість висилки консула Угорщини.

У відповідь Угорщина пригрозила сповільнити інтеграцію України в ЄС. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вважає, що «утиски угорців» на Закарпатті не припиняться, поки Петро Порошенко є президентом України.

Радник голови МЗС України в ефірі Громадського пояснив, що українці на Закарпатті, які отримують угорські паспорти, використовують їх для вільного працевлаштування в Євросоюзі, а не поповнюють таким чином угорську спільноту.

24 вереня у місті Береговому Закарпатської області пікетували консульство Угорщини. Учасники пікету звернулися до українського уряду з проханням звернути увагу на «антиукраїнську політику сусідньої країни».

закарпаття скандал кримінал угорщина

Знак гривні
Знак гривні