Гандзюк записала відеозвернення. Я виглядаю погано, але краще, ніж правосуддя в Україні. Хто покриває замовників? (ВІДЕО)

Радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк записала перше відеозвернення у лікарні, де вона перебуває після нападу з кислотою. Звернення Гандзюк адресувала громадськості та українській владі.

«Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно я знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто», — каже Гандзюк.

Вона наголосила, що досі не знає замовників нападу на себе, також, як і виконавців та замовників на інших активістів в Україні.

«Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають та калічать?», — питає херсонська активістка.

31 липня у Херсоні біля під'їзду невідомий чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. Жінка отримала близько 30% опіків шкіри. Адвокат повідомив, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Тоді поліція кваліфікувала напад на активістку як замах на вбивство. Пізніше правоохоронці також кваліфікували справу як «Замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення».

Виконавців нападу затримано, встановлюються замовники.

Громадське

херсонщина гандзюк кримінал

Знак гривні
Знак гривні