Спецкор Страни звільнилася, сказавши, що шкодує про матеріал, підписаний її ім’ям

Валерія Івашкіна пропрацювала у виданні два роки. Вона звільнилася, заявивши, що "Контекст завжди має значення. Фінансування, акценти, відбір тем", - пише Детектор медіа.

За її словами, коли вона прийшла в редакцію у 2016-му, журналісти видання «були серед небагатьох, хто дав мені можливість озвучити свою позицію і прокоментувати нападки».

«Відтоді у мене накопичувалися запитання, на які я не знаходила відповіді. Тому я просто від них закривалася. Але більше не хочу. Контекст завжди має значення. Фінансування, акценти, відбір тем. Якщо твої внутрішні суперечності ростуть з кожним днем ​​– немає сенсу закривати на них очі. Журналістика – це опис реальності, а не її конструювання. Особливо коли від цього залежать чужі долі, як у випадку з матеріалом про Сенцова», – написала вона.

Валерія Івашкіна повідомила, що новина про те, що Олегу Сенцову в Криму нібито привозили вибухівку, «була підписана її ім'ям».

«І в публічній площині я відстоювала позицію редакції. Я зробила помилку. Не можна розчиняти особисту позицію в редакційній. У моїй Україні є проблеми, з якими я не буду миритися, але це хвороби росту. Їх не потрібно применшувати, але й перебільшувати їх не варто. І вже точно не варто укладати мир ціною капітуляції. Я не знаю, що на мене чекає завтра. Але це буде моє завтра. Вільне від того вантажу, який на мене тиснув», – пояснила журналістка.

«Детектор медіа» намагався отримати детальніший коментар пані Івашкіної про причини її звільнення й обставини виходу публікації про справу Олега Сенцова. Однак журналістка відповіла, що «все, що я хотіла сказати з цього приводу, є у тексті».

В архіві «Страни.ua» останній підписаний Валерію Івашкіною матеріал вийшов 17 липня, а передостанній – 28 червня. Це саме та публікація, яку журналістка згадує в дописі: «"Один из тех предметов перевозил я". Военный в Киеве сделал заявление о деле Сенцова».

Нагадаємо, в липні двоюрідна сестра українського політв'язня в Росії Олега Сенцова закликала бойкотувати видання «Страна.ua» та канали «112 Україна», «Інтер» та NewsOne через їхню участь «в інформаційні війні на боці ворога». Наталія Каплан додала, що раніше видання «Страна.ua», на її думку, «оприлюднило коментар хворої людини як факт».

скандал кремль сенцов пропаганда змі

Знак гривні
Знак гривні