Цимбалюк розповів деталі роботи з СБУ для порятунку Бабченка (ВІДЕО)

Колишній монах і доброволець Олексій Цимбалюк розповів в інтерв'ю Еспресо про свою роль у порятунку Бабченка шляхом інсценування смерті журналіста.

Він також прокоментував той факт, що замовник Герман пішов на співпрацю зі слідством:

"Відбулося найголовніше. Людина повністю підтвердила свою роботу на Росію. І що це все замовлялося спецслужбами Росії. У будь-якому випадку, через місяць якісь деталі угоди з Германом будуть розсекречені. Вони будуть відкриті, і ми все це побачимо":

На думку Цимбалюка, замовника – В'ячеслава Пивоварника – покарає не українська сторона, а сторона замовника:

"Я на сто відсотків упевнений, що українська влада й українські слідчі органи до Пивоварника не доберуться. Швидше за все, до нього вже взагалі ніхто не добереться, тому що чєловєк вже десь наказан в лєсу. Зважаючи на те, що є інформація, як Пивоварник отримав за вбивство Бабченка сто тисяч доларів, причому, отримав їх наперед… Відповідно, він і ту сторону дурив. Швидше за все, його вже покарали там."

Цимбалюк припустив, яким був би розвиток подій, якби не втрутилась СБУ:

"От просто по хронології подій можна подивитися. Травень 2018 року: у нас починається операція з організації замаху на Бабченка. І тут же паралельно 28 травня відбувається з’їзд так званного Першого Національного Українського Конгресу в Празі, де обирається альтернативний уряд, альтернативний президент - сумнозвісний Бубенчик (Іван Бубенчик раніше заявляв, що стріляв у "Беркут" під час подій Революції Гідності). І їх активно починають просувати в соцмережах. Буквально після того, як закінчується наша спецоперація – здулися. В соцмережах все завмерло і замовкло.

Людей дуже активно піарили до певного моменту, а потім про них просто забули. Я вважаю, що певною мірою це між собою пов’язано. Я не бачив того списку, переданого СБУ з цих 47, чоловік. Ніхто ніколи не покаже людині, яка має працювати, цей список наперед. Я, наприклад, знав там Бабченка і наступних двох осіб: Богданова і ще одного активіста з Одеси, прізвища якого ніяк не можу запам’ятати.

І якби далі відбувалися ці вбивства, а це ж люди з різних сфер, з різними переконаннями, опозиційні до влади і неопозиційні, і просто росіяни – це ж усе розхитує ситуацію в суспільстві. І якщо припустити, що могли більш серйозні теракти відбутися –дійсно це могло б дуже сильно розхитати ситуацію.

А тут вкотре виводять своїх адептів під Верховну Раду – і вже все готово. Прибери ще когось з їхніх лідерів – і купа народу буде готова взяти зброю."

Детальніше на Еспресо

кримінал тероризм бабченко росія сбу цимбалюк герман

Знак гривні
Знак гривні