«Ми за факти, логіку і здоровий глузд» — в Україні запустилось нове інтернет-видання «The Бабель»

«The Бабель» позиціонується як суспільно-політичне видання, що пише про політику, бізнес, освіту, культуру, технології й новини в Україні та світі. Один з інвесторів Ігор Коломойський та журналісти стверджують, що є домовленість про невтручання у редакційну політику.

Шеф-редактором нового видання виступила Катерина Коберник, заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором нового видання став Гліб Гусєв, який раніше працював в Esquire Україна.

Як розповіла «Детектор медіа» Катерина Коберник, у сайту «The Бабель» є кілька акціонерів. По 25% є в Ігоря Коломойського, чиї інтереси в проекті представляє довірена особа, в Олександра Ткаченка, у самої пані Коберник та в головного редактора Гліба Гусєва, який може розподілити свою частку між членами редакції.

«Участь особисто Ігоря Коломойського в проекті зараз обмежена. Ми більше 3 років тому уклали з ним редакційну угоду по ТСН.ua, і за цей час інвестор ні разу не намагався впливати на редакційну політику сайту. За новим сайтом у нас такі ж самі умови», - зазначила шеф-редакторка.

Вона також підкреслила, що «The Бабель» не пов’язаний з «1+1 медіа» та «ТСН» і позиціонується як окремий проект. «Можливо, у сайту і ТСН буде контентна співпраця в майбутньому», - додала Катерина Коберник. При цьому, однією з головних цілей сайту є вихід на самоокупність.

змі коломойський

Знак гривні
Знак гривні