Розходимось: Україна не виявила біля адмінмежі з Кримом небезпечних речовин

У Херсонській області поблизу з адміністративною межею з анексованим Кримом фахівці кожні 20 хвилин відбирають проби повітря через викиди хімічних речовин з заводу «Кримський титан».

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Поблизу з адмінмежею працює пересувна моніторингова лабораторія, яку надала Херсонщині Донецька облдержадміністрація.

За результатами аналізу, в наближених до Криму селищах Олександрівка, Олексіївка та Гаврилівка не виявили забруднюючих речовин.

На півночі анексованого Криму в ніч з 23 на 24 серпня стався викид невідомої речовини. Російські ЗМІ лише 27 серпня повідомили, що на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини, у зв'язку з цим утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев у місті Армянськ.

«Служба» прав споживачів РФ встановила, що жителям анексованого Криму нічого не загрожує внаслідок викиду невідомої речовини в атмосферу. Водночас постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявив, що жителі Херсонської області поскаржилися на викиди.

Окупаційна влада анексованого Криму вирішила зупинити завод «Кримський титан» через неконтрольовані викиди хімічних речовин. Також стало відомо, що через викиди на заводі «Кримський титан» в анексованому Армянську евакуюють дітей.

Україна вирішила закрити контрольно-пропускні пункти «Каланчак» та «Чаплинка» на межі з Кримом у зв'язку з викидами.

Президент Петро Порошенко у зв’язку з хімічними викидами заводу в анексованому Криму розпорядився, аби дітей з Армянська відправили на оздоровлення в Херсонську область.

6 вересня у школах та дитячих садках Херсонщини поблизу з адмінкордоном зупинили навчання.

6 вересня контрольно-пропускні пункти «Каланчак» та «Чаплинка», що на межі з анексованим Кримом, тимчасово призупинили роботу через хімічні викиди з заводу «Кримський титан».

7 вересня на Херсонщині 40 прикордонників поскаржилися на погане самопочуття.

Російське агентство «РИА Новости» з посиланням на депутата Держдуми Михайла Шеремета повідомляло, що завод «Кримський титан» в анексованому Криму повністю припинив виробництво після викидів з кислотонакопичувача в атмосферу.

Однак голова Херсонської ОДА заявив, що «візуально» завод «Кримський титан» ще працює.

Громадське телебачення

екологія крим херсонщина окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні