Британія оприлюднила прізвища росіян, причетних до отруєння Скрипалів (ФОТО)

Британські прокурори вважають причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Слідство вважає, що підозрювані могли приїхати в Лондон не під справжніми іменами. Обом чоловікам — близько 40 років. За даними поліції, 2 березня вони в'їхали на територію Британії, а через два дні повернулися в Росію.

Кореспондент ВВС Деніел Сенфорд пише, що підозрювані потрапили на запис камери спостереження «безпосередньо перед» отруєнням Скрипалів в Солсбері.

У травні слідчі провели обшуки у номері готелю, де зупинялися росіяни, й знайшли там сліди нервово-паралітичної речовини класу «Новачок». Наймовірніше, «Новачок» привезли до Британії у флаконі парфумів Nina Ricci, зазначає The Guardian.

На арешт підозрюваних випущений європейський ордер.

Британська сторона не вимагатиме екстрадиції Петрова і Боширова, оскільки, за російськими законами, РФ не видає своїх громадян, сказала представниця прокурорської служби.

Нагадаємо, британське слідство вважає, що отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля не могло бути здійснене без схвалення Кремля.

кримінал кремль тероризм росія британія скрипаль

Знак гривні
Знак гривні