Кількість електромобілів у Європі перевалила за мільйон. Де продажі зростають?

Продажі електрмобілів у Європі, в порівнянні з минулим роком, зросли на 40%. Подолано позначку в мільйон - через рік після Китаю, однак попереду США.

Протягом січня-липня 2018 року близько 195 000 автомобілів з електродвигуном було продано в ЄС, Великій Британії, Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії та Швейцарії. Продажі зросли на 42% порівняно з тим самим періодом у минулому році, пише The Guardian.

«Подолання межі у мільйон електрокарів – це дуже важлива умова для зменшення кількості викидів, але цього, звісно, недостатньо», – сказав ринковий аналітик Віктор Ірле.

Найбільше електрокарів у першій половині 2018 зареєстровано в Норвегії, далі йдуть Німеччина, потім Франція, Братанія і з відставанням - Швеція та Бельгія.

Проте ця кількість все ще залишається невеликою у порівнянні з ринком авто із двигуном внутрішнього згоряння. 195 000 електрокарів – це лише 2% від загальної кількості зареєстрованих авто в Європі за півроку. При цьому в Норвегії, яка є лідером з продажів електрокарів, 35% усіх проданих нових авто мають електричний чи гібридний двигун.

Країна вже давно випереджає всіх за кількістю автомобілів, що працюють на акумуляторних батареях, завдяки державному стимулюванню.

Проте зараз також відбувається зростання продажів електромобілів у Німеччині, яка має шанси обігнати Норвегію до кінця року за обсягом загальних продажів.

У першій половині року у Великій Британії продано 30 040 автомобілів та фургонів з електродвигуном. У фірмі Pivot Power, яка планує побудувати мережу швидких електричних зарядних пристроїв у Великій Британії, сказали, що країна має всі шанси наздогнати Норвегію.

«Доступ до недорогих, зручно розташованих зарядних пристроїв матиме вирішальне значення для остаточного становлення», – сказали вони.

Хмарочос

майбутнє автомобілі Європа

Знак гривні
Знак гривні