Кабмін Гройсмана пробує легалізувати корупційну схему Яценка й Хомутинника

Згідно з проектом змін до постанови Кабміну №358, будуть легалізовані накази Фонду держмайна (ФДМ), завдяки яким плату за оцінку майна збирають приватні фірми, пов'язані з народними депутатами з групи "Відродження" - Віталієм Хомутинником і Антоном Яценком.

Це випливає з проекту змін до постанови Кабміну №358, яке опинилося у розпорядженні БізнесЦензор.

Антон Яценко

Проект розісланий до центральних органів влади для узгодження.

Постанова Кабміну №358 "Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства" встановлює порядок внесення відомостей до Єдиної бази даних звітів про оцінку (ЄБД).

Внесення відомостей про оцінку майна в ЄБД є обов'язковою умовою укладання угод в сфері нерухомості, операцій з землею і т.д.

Згідно з постановою уряду, такі звіти повинні вноситися в ЄБД без перешкод і безкоштовно. Адміністратором ЄБД є Фонд держмайна, який зараз очолює Віталій Трубаров, який призначений на цю посаду за квотою співголови групи "Відродження" у Верховній раді Віталія Хомутинника.

Згідно з проектом змін до постанови Кабміну, тепер "інформація складається і вноситься в ЄБД через авторизовані електронні майданчики в порядку ведення ЄБД, який затверджується Фондом держмайна".

Таким чином, зміни в постанову Кабміну дозволять легалізувати схему ФДМ сел бору засобів приватною компанією.

ФДМ 18 липня своїм наказом створив монопольну схему, завдяки якій приватні компанії зможуть збирати 600-800 млн грн на рік з оцінювачів майна, нотаріусів та їх клієнтів в інтересах приватної компанії з Донецької області.

Згідно з рішенням ФДМ, внесення даних в ЄБД проводиться через сервіс Оцінка онлайн.

"Вона створена маленьким донецьким приватним підприємством" Ві Ай Пі Департмент "зі статутним фондом 4000 гривень. Очолює його якийсь уродженець Донецька Сергій Хмара. Ніякої айті-розробкою це підприємство не займалося, це очевидна прокладка, для прикриття справжніх вигодонабувачів", - пише Бутусов.

Згідно з його інформацією, вигодонабувачами схеми є Антон Яценко і Віталій Хомутинник.

корупція кабмін яценко бізнес гройсман уряд

Знак гривні
Знак гривні