Суд узяв під домашній арешт четвертого підозрюваного у справі Гандзюк

Херсонський міський суд обрав міру запобіжного заходу четвертому підозрюваному у нападі на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє Громадське.

Зокрема, суд вирішив взяти під домашній арешт підозрюваного В'ячеслава Вишневського до 20 жовтня. Чоловік зобов'язаний носити електронний браслет, - передає УП.

Вишневський (з татуюванням)

Загалом в справі про напад на Гандзюк станом на ранок 22 серпня було відомо про 6 підозрюваних. Пізніше стало відомо, що одного з фігурантів Миколу Новікова відпустили і справу проти нього закрили, тому підозрюваних залишилося 5.

Більшість затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

21 серпня Херсонський міський суд арештував на 60 діб двох підозрюваних: Сергія Торбіна і Володмира Васяновича, які є учасниками бойових дій та свого часу були відзначені державними нагородами.

20 серпня суд у закритому режимі обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці ще одному підозрюваному Віктору Горбунову.

Генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю УП зазначив, що у справі про напад правоохоронці перевіряють колишнього начальника управління захисту економіки поліції Херсонської області Артема Антощука, з яким у Гандзюк був конфлікт.

31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція розглядає напад як замах на вбивство.

вишневський херсонщина гандзюк кримінал

Знак гривні
Знак гривні