Якщо воюємо, нема чого туди їздити. Омелян пояснив, чому хочуть скасувати поїзди до Росії

Міністерство інфраструктури пропонує скасування залізничного сполучення з Росією, зокрема пасажирських поїздів, щоб убезпечити українців. Повідомляє Цензор. НЕТ.

"В умовах війни про будь-яку нормальну співпрацю з Російською Федерацією мови бути не може. Подобається це комусь чи не подобається, але дії України мають бути жорсткими та адекватними. Один з тих елементів, які ми пропонуємо уряду для затвердження, - скасування залізничного пасажирського сполучення. Я вважаю, що таким шляхом ми убезпечимо українців, які все ще на власний ризик їздять до Російської Федерації, від можливості бути викраденим чи потрапити до лап ФСБ або інших правоохоронних органів Російської Федерації. Ми бачимо, що ці випадки почастішали", - констатує міністр Володимир Омелян.

Він додає: "По-друге, і насправді це ключове: якщо ми воюємо - нема чого туди їздити".

Крім того, Омелян наголосив: "Російсько-української дружби немає і ніколи не було. Була або перманентна окупація, або просто масові вбивства".

16 серпня Володимир Омелян підписав "історичний документ", подробиці якого не розголошують. Утім, уже відомо, що він стосується сполучення із сусідньою Росією.

Коли 6 серпня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна може повністю зупинити залізничне сполучення з Росією, заступник представника Президента в Криму запропонував припинити автобусне сполучення з РФ.

залізниця війна росія

Знак гривні
Знак гривні