Вдавана популярність: як Медведчук купує підписників у Твіттері і новини про себе у ЗМІ

Проект "Текстів" "Твіттер-боти Медведчука та інших" засвідчує, що проросійський політик вдається до технік штучного накручування підписників.

Щоб подивитися графіку та прочитати нашу статтю, клікайте сюди

На графіках кожен фоловер показаний у вигляді точки. Якщо на графіку точки розміщуються більш-менш рівномірно, то це свідчить про природний процес росту фоловерів (приклад – графік Авакова).

Різко виділені горизонтальні смужки означають, що на екаунт одночасно підписався цілий «пакунок» користувачів із однаковими датами реєстрації. Майже напевне це – боти, і їх ми бачимо в Медведчука. Серед політиків лише у нього переважна більшість підписників – боти.

Про дуту популярність політика у медіа ми вже писали раніше у дослідженні "Церква свідків Медведчука.

Щоб подивитися графіку та прочитати нашу статтю, клікайте сюди

Є ціла низка видань, які детально висвітлюють кожен пчих Медведчука, кожну його заяву, думку, припущення чи коментар. Ми вирішили зібрати новини з кількох сайтів та порівняти кількість повідомлень зі згадкою Віктора Медведчука в заголовку від початку 2014 року і до вересня 2016-го. При цьому ми ігнорували формулювання на зразок «кум Путіна» або «лідер «Українського вибору». Але навіть без них знайшли неймовірно багато новин зі згадкою Медведчука на сайтах «Українські національні новини», «РБК-Україна», «112 Україна» та «Главком».

Також нещодавно ми писали про те, що після того, як Твіттер почистив ряди користувачів, активність екаунтів яких викликає підозру (заморожені, неактивні, спам, боти), у Медведчука поменшало підписників на 60 відсотків.

медведчук медіа політтехнології твіттер

Знак гривні
Знак гривні