Лайма Вайкуле заявила, що за жодні гроші не виступатиме в окупованому Криму. У Росії відреагували: за такі слова відповість

Латвійська співачка Лайма Вайкуле заявила, що не відвідуватиме окупований Росією Крим ні за які гроші. Про це артистка повідомила на прес-конференції в Одесі, передає місцеве видання "Думская". У місті співачка виступала з концертом.

Вайкуле пояснила свою позицію тим, що їм, як європейцям, це заборонено.

Слова артистки викликали обурення в Росії. Зокрема, прокоментував висловлювання член Ради Федерації Росії Франц Клинцевич на своїй сторінці у Facebook.

"Не беруся судити, була співачка щирою або ж просто вирішила догодити публіці певного сорту... Але слово - не горобець, і за свої слова доведеться відповідати. Цікаво, скільки складе її гонорар, якщо раптом надумає вирушити на гастролі в Росію", - написав Клинцевич.

Згодом продюсер співачки пояснив в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва", що Вайкуле діє згідно з законом.

На прес-конференції артистка також повідала, що не відчуває жодної ностальгії за СРСР.

“Ні й ні! У мене немає і не може бути ностальгії за СРСР! Я щаслива, що все це зруйнувалося. Хоча було важко. Може, це і вам належить пережити в Україні. У 90-х я бачила людину, в якої замість взуття взимку були газети. Перехід був дуже важким. Я в політиці нічого не розумію, але якщо ви вступите в Євросоюз… Я знаю, що будь-який перехід буде дуже складний. Ми пройшли це. У Латвії десять років була злидні. Але сьогодні ми щасливі”, – заявила Лайма Вайкуле.

Фото "Думская"

крим анексія політика

Знак гривні
Знак гривні