Дупою до християнського цивілізаційного розвитку: Деяких львів'ян обурила чужинецька йога в костьолі (ФОТО)

Жителів Львова обурило заняття з йоги у Будинку органної та камерної музики, який раніше був римо-католицьким костелом святої Марії Магдалини.

Окреме обурення викликав той факт, що заняття провели в день святкування 1030-річчя хрещення Русі, - уточнює Хмарочос.

«Цієі неділі, коли Україна на державному рівні святкувала ювілей хрещення Русі, який повернув (??? - ред.) Україну до європейського та християнського цивілізаційного розвитку, Львів знову повернувся дупою до цього вибору», – написала у Facebook колишня працівниця Львівської архидієцезії Римо-католицької церкви Олена Кулигіна. Її пост поширили 100 разів.

Заступник директора органної зали Тарас Демко повідомив, що з організаторами заняття попередньо домовилися, що «не буде ніяких провокативних поз».

За його словами, заняття з йоги було соціальним безкоштовним проектом, у якому міг взяти участь кожен охочий.

«У нас хороші стосунки з настоятелем і релігійною громадою, але ми не повинні з ними погоджувати репертуар концертів або події… Тим не менше, ми розуміємо, що тут релігійна громада є офіційним суборендарем, тому під час концертів ми завжди закриваємо вівтар, як це і було раніше, адже люди сидять до нього спиною, і це може образити почуття вірян. Так само було і під час заняття з йоги», – каже Демко.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко заявив, що було проведено відповідну розмову з керівництвом органної зали, після якої адміністрація органної зали попросила вибачення і пообіцяла не допустити подібних ситуацій у майбутньому.

Будівлю римо-католицького костелу побудовали між 1600 і 1612 роками ченці-домініканці. У 1960-х роках будівлю пристосували під органний зал Львівської консерваторії імені Миколи Лисенка. З 1998 року тут відбуваються богослужіння. Римо-католицька громада святої Марії Магдалини вимагає повної передачі храму в їхні руки.


Нагадаємо, місяць тому мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив освятити Палац Потоцьких після того, як 14 червня там виступив «Хамерман знищує віруси».

Львів релігія маразм суспільство

Знак гривні
Знак гривні