Тхір проти Гобліна: як Девід Хей переміг Ніколая Валуєва

Долю поєдинка за звання чемпіона світу з боксу за версією WBA вирішив останній, 12-раунд. Навіть не весь раунд, а кілька секунд на початку третьої хвилини двобою. До цього здавалося, що велетень Ніколай Валуєв, який більш ніж півгодини переслідуваав Хея по рингу, таки отримає перемогу по очках.

Однак сталося інакше. Хей, який лише кілька разів зміг "дотягнутися" одиночними ударами до Валуєва, проводить чудову "трійку". Лівою - в щелепу, правий удар черкає по кінчику носа росіянина, але третій, знову зліва, лягає як слід - просто в зуби. Саме після цього удару ноги Валуєва на мить, але підігнулися, і його "повело" вперед і вбік.

Так, цього удару не вистачило, щоб звалити російського боксера. Але його виявилося достатньо, щоб двоє з трьох суддів віддали перемогу британцю Хею.

Українські шанувальники боксу мають всі підстави шкодувати, що так сталося. Не через симпатію до боксера з братньої східнослов'янської країни: річ у тім, що в разі перемоги Валуєв з дуже високою імовірністю мав би, нарешті, битися з Віталієм Кличком. І це був би дуже видовищний поєдинок.

А тепер цього бою не буде. Без поясу Валуєв для Кличка нецікавий. Що ж до перспектив бою з Хеєм... Якщо справдиться версія Віталія Кличка про те, що британець став новим фаворитом промоутера Дона Кінга замість побитого Валуєва, то навряд чи хитрий Дон стане піддавати ризику програшу своє нове надбання й виставляти його проти серйозних суперників.

відео бокс спорт

Знак гривні
Знак гривні