Філарет розповів про шалений спротив РПЦ наданню автокефалії. Підключилася російська держава та дипломатія

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів про шалений спротив РПЦ наданню автокефалії від Константинополя.

В інтерв’ю каналу "Прямий" Філарет зазначив, що до протидії наданню Томоса підключилися російська держава та дипломатія. Інформує "Новое время".

"Йде шалена боротьба. Шалена. Представники Московського патріархату об’їжджають всі помісні церкви і переконують їх, щоб вони не підтримували намір Вселенського патріарха надати Томос українській церкві", - заявив Філарет.

За словами Філарета, росіяни особливо тиснуть не тільки на Вселенського патріарха, а й на Грецію, на інші православні церкви. Крім того, в Україні оголосили збір підписів, які направляють Вселенському патріарху. Людей переконують підписатися за те, що українській церкві не потрібна автокефалія.

Патріарх додав, що є ще багато таких важелів, про які він не хоче говорити, в тому числі і великі кошти вкладаються в те, щоб не допустити цього.

"Але, незважаючи на це, Вселенський патріарх стоїть поки що твердо на своєму намірі дати Томос про автокефалію української церкви", - підкреслив Філарет.

7 липня патріарх Варфоломій в посланні президенту України Петру Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України підтвердив своє рішення надати українській церкві Томос про автокефалію.

В УПЦ КП повідомили, що обговорення "українського питання" відбудеться в Константинополі на початку вересня.

ЧИТАЙТЕ ДАЛІ НАШУ СТАТТЮ "НЕЗБАГНЕННІ ШЛЯХИ ГОСПОДНІ. КОРОТКА ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ"

рпц Церква упц кп

Знак гривні
Знак гривні