Напади на активістів: у Бердянську застрелили учасника АТО, в Херсоні облили кислотою чиновницю, яка боролася з сепаратистами і корупціонерами

Невідомий двічі вистрілив двоствольною гвинтівкою у спину ветеранові АТО Віталієві Олешку. Його бойове псевдо - Сармат. Це сталося у Бердянську на території готелю "Атмосфера". Віталій Олешко помер на очах у дружини і свого друга.

Відео розмістив у себе на сторінці побратим убитого Андрій Маджаров.

"Підійшов бородатий незрозумілий смертник, вистрілив двічі", - прокоментував Маджаров.

Віталій Сармат, фото з Facebook

Віталій Олешко - доброволець батальйону НГУ "Донбас", учасник самооборони Бердянська. Брав участь у боях за Іловайськ та пройшов російський полон.

ВІДЕО МІСТИТЬ КАДРИ З ЗАГИБЛИМ, НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ДО ПЕРЕГЛЯДУ ВРАЗЛИВИМ ЛЮДЯМ

Також сьогодні в Херсоні облили кислотою керуючу справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, яка боролася з місцевими сепаратистами і різко критикувала владу, зокрема, силові структури.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомив херсонський журналіст Сергій Нікітенко на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні вранці в Херсоні напали на Катерину Гандзюк. Зловмисник чекав її біля під'їзду, він хлюпнув на Катю кислотою. У неї серйозні опіки. Зараз вона в лікарні, ніяких подробиць поки немає. Прошу, не поширюйте неперевірену інформацію", - написав журналіст.

Водночас, видання "Херсонці" з посиланням на прес-секретаря обласної поліції повідомило що напад стався приблизно о 8:30. До Гандзюк підбіг хлопець на вигляд років 20-25 і з розмаху виплеснув їй в обличчя "агресивною рідиною", після чого втік. Зараз хлопця шукають за прикметами, які згадали очевидці.

Прес-секретар поліції Ірина Атаманенко сказала, що як тільки буде надано висновок лікарів, поліція відкриє кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

За попередньою інформацією, "невідома рідина, схожа на кислоту" потрапила жінці на тулуб, руки і в ліве око.

Керуюча справами Херсонської міської ради Катерина Гандзюк з місцевими громадськими активістами провале багато акцій проти місцевих сепаратистів.

Нещодавно Гандзюк повідомила в Facebook, що прихильники "русского мира" і сепаратисти виготовили гербові печатки й утворили свої органи влади в Херсоні. Катерина Гандзюк також відома своїми гострими критичними висловлюваннями щодо місцевої влади і силовиків.

ЧИТАЙТЕ ДАЛІ НАШУ СТАТТЮ "РІК ТЕРОРУ. НАВІЩО РОСІЇ ВБИВАТИ 47 ЦИВІЛЬНИХ УКРАЇНЦІВ? БО В НАС ВИБОРИ"

херсон вбивство бердянськ напад війна

Знак гривні
Знак гривні