Троє військових загинули й дев'ять поранені під час навчань на Рівненщині

Під час бригадних тактичних навчань на 233-му Рівненському загальновійськовому полігоні загинули троє військовослужбовців, ще дев’ятеро дістали поранення різних ступенів тяжкості.

За попередніми даними, стався вибух міномету.

Про це повідомляє прес-служба оперативного командування Захід.

Інцидент стався о 05.55 ранку 6 липня, - пише Громадське.

За рішенням командувача Сухопутних військ Збройних Сил України бригадні тактичні навчання призупинили.

Призначено службове розслідування, наразі з’ясовуються обставини трагічного випадку.

Командування та особовий склад висловили співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців.

Міністерство оборони України основною версією інциденту, внаслідок якого на полігоні в Рівненській області загинули військові, називає порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

Військова прокуратура Рівненського гарнізону проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо загибелі і травмувань військових на Рівненському полігоні.

Як повідомляє військова прокуратура, провадження відкрили за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб.

«Установлено, що 6 липня 2018 року близько 5:30 на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї зі закритої вогневої позиції стався вибух міни у каналі ствола міномету. Унаслідок цього троє військовослужбовців загинули, дев’ятеро отримали поранення різного ступеня важкості», – йдеться в повідомленні.

армія трагедія рівненщина

Знак гривні
Знак гривні