Климент закликав українську владу зробити все для звільнення Сенцова, бо буде пізно

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент закликав владу України якомога швидше визволити українського політв'язня Олега Сенцова з російської в'язниці.

Він заявив про це після того, як він зустрівся з Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі на півночі Росії, - передає Громадське. Сенцов голодує вже 24-ту добу.

«Якщо влада держави України найближчим часом не доставить Олега в Україну, то потім може бути пізно. Вся відповідальність за життя Олега лежить на владі України», — заявив він.

«Так, це моя позиція і вимога до влади України», — додав Климент.

4 червня єпископ Української православної цервки Київського Патріархату Климент поїхав у колонію «Білий ведмідь» у Лабитнангі, аби відвідати Олега Сенцова.

Спочатку Сенцов був проти такої зустрічі з Климентом, оскільки він атеїст. Однак, згодом Олег Сенцов погодився зустрітися з архієпископом Климентом.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

31 травня політв'язень Кремля Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

крим сенцов росія анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні