Сенцов звернувся до лідерів G7 (ДОКУМЕНТ)

Український політв'язень, кінорежисер Олег Сенцов, який голодує у російській в'язниці 23 день, написав лист лідерам країн «Великої сімки».

Фото листа Сенцова до країн «G7» передала Громадському двоюрідна сестра політв'язня Наталя Каплан:

«Шановні панове! Дякую Вам за те, що ви і ваші країни робите для України. Нам ще багато належить зробити самим і з вашою допомогою. Наприклад, перемогти в цій гібридної війні з нашим ворогом. З приводу ситуації з українськими політв'язнями, я сподіваюся, що ви щось зможете зробити для вирішення їхніх доль і не будете зосереджуватися на одній особистості, наприклад, мені. А допоможете багатьом. Удачі вам у вашій нелегкій справі! Слава Україні!»

Раніше режисер Аскольд Куров, який зустрівся із Сенцовим 4 червня, повідомив Громадському, що Сенцова примусово годуватимуть у разі загрози його життю.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.

31 травня політв'язень Кремля Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Раніше віце-спікерка Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що Україна готова провести обмін 23 засуджених росіян на українських політв'язнів, незаконно заарештованих на території Російської Федерації.

«Минулого тижня під час чергових мінських зустрічей українська сторона ще раз звернулася до російської сторони. Ми готові передати 23 росіян, засуджених в Україні за причетність до терористичних актів, підготовку терактів, за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України. Ми готові передати їх Росії заради звільнення Сенцова, Кольченка, Клиха, Гриба», - сказала вона на засіданні погоджувальної ради у Верховній Раді.

репресії герої сенцов росія

Знак гривні
Знак гривні