Сенцов відмовився зустрітись із архієпископом УПЦ КП Климентом, який приїхав у Лабитнангі. ОНОВЛЕНО

Двоюрідна сестра Сенцова нагадала, що її брат, який голодує 22-й день поспіль, не є прихильником релігії, а про такі речі треба запитувати.

За всієї поваги до того, що робить Климент, вона написала: "Люди добрі світлі православні, ви хоч розумієте, що не всі поділяють ваш світогляд?"

Нагадаємо, Климент поїхав до засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який голодує понад 20 днів, інформувала прес-служба Української православної церкви Київського патріархату.

1 червня глава УПЦ КП Філарет підписав лист до начальника колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі в Росії з проханням надати Клименту можливість відвідати Сенцова «для виконання пастирських обов'язків».

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

Пізніше до нього долучились Олександр Кольченко та Олександр Шумков.

Окрім того, в анексованому Росією Криму продовжує оголошене у березні голодування український активіст Володимир Балух. Його громадським захисником є той-таки архієпископ Климент.

Олега Сенцова й Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року разом із ще двома людьми за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провини не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі в Росії затримані або ув’язнені з політичних мотивів 64 українці.

Бекграунд - Радіо Свобода.

ОНОВЛЕНО.

Сенцов після прильоту адвоката змінив свою думку, заявивши, що спершу неправильно був інформований про умови зустрічі зі священиком

релігія сенцов

Знак гривні
Знак гривні