Пошесть погромів: Напали на черговий табір ромів

Цього разу під Тернополем. У селищі Велика Березовиця під Тернополем близько 15 чоловіків напали на табір ромів.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції у Тернопільській області, - передає Громадське телебачення.

За словами начальника регіонального управління поліції Олександра Богомола, роми приїхали з Закарпатської області і проживали у наметах біля цукрового заводу. Вони заробляли збором металобрухту.

Коли роми готували на вогнищі вечерю, у табір забігла група людей, а також пролунали звуки, схожі на постріли. На момент нападу у таборі перебували семеро дорослих та 33 дитини.

Зазначається, що мешканці табору почали тікати в ліс. Також під час сутичок зайнялися намети.

Після отримання повідомлення про напад співробітники поліції затримали групу людей за півтора кілометри від місця події. Їх доправили до Тернопільського відділення поліції.

У таборі правоохоронці знайшли гільзи, попередньо вважається, що вони від пневматичної зброї. Проте за медичною допомогою ніхто не звертався.

Поліція розглядає декілька версій події, в першу чергу, конфлікт між ромами та місцевими мешканцями, бо напередодні правоохоронці отримали скарги на поведінку ромської спільноти.

Співробітники поліції внесли подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 296 частина 4 КК «Хуліганство».

Раніше посольство США закликало Україну розслідувати напади на ромів.

Нагадаємо, у Львівській області неподалік селища Рудне невідомі спалили ромський табір. Унаслідок нападу знищено майно ромів, а самі мешканці табору змушені були залишити своє поселення.

22 квітня члени радикальної націоналістичної організації С14 розібрали та спалили табір ромів на Лисій горі в Києві.

Глава МВС Аваков назвав «залякуванням» та «переслідуванням» розгін табору ромів у Києві.

27 квітня близько трьох десятків громадян вийшли під будівлю Головного управління столичної поліції на протест проти антиромських погромів.

тернопільщина кримінал суспільство

Знак гривні
Знак гривні