Пацієнтські організації масово звинувачують Тимошенко у брехні

Сорок одна пацієнтська організація написала відкритого листа лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко з закликом не поширювати неправдиву інформацію про закупівлі ліків та не дискредитувати медичну реформу.

Так, на погоджувальній раді Тимошенко заявила, що "держава платить мільярди гривень передплатою, а ліки не постачаються. А ті, що постачаються, - мають низьку якість та майже прострочений термін".

"Закликаємо Вас, шановна Юліє Володимирівно, як лідера фракції, не озвучувати неперевірену інформацію та не вводити в оману виборців та народних депутатів", – йдеться у зверненні пацієнтських організацій.

На їхню думку, дискредитувати та знецінювати медичну реформу означає нехтувати проблемами пацієнтів та використовувати чуже горе для гучних популістських гасел.

Як йдеться у листі, закупівля ліків через міжнародні організації дозволила заощадити до 39% бюджетних коштів.

"Деякі ліки закуповуються у 67 разів дешевше, ніж це робив МОЗ до 2015 року. Кількість додатково закуплених ліків на заощаджені кошти за деякими програмами сягає до 70%. Понад 60% ліків міжнародні організації закуповують напряму у виробників, в порівнянні з кількома відсотками виробників, які заходили на тендери МОЗ", - написано у зверненні до Тимошенко.

Прямий канал

тимошенко реформи медицина пропаганда

Знак гривні
Знак гривні