У Балаклії знову пожежа на складі боєприпасів. Район закритий на в'їзд, школи евакуюють

У Балаклії Харківської області сталося загоряння після планового підриву боєприпасів.

Таку інформацію Громадському підтвердили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Станом на 16 годину поліція Харківської області повідомила, що у Балаклії унаслідок пожежі на складах ніхто не постраждав.

«За словами міського голови Балаклії, спочатку був плановий підрив снарядів, після цього на арсеналі почалася пожежа і вибухи снарядів», — додає Громадське.Харків.

Керівник управління зв'язків з громадськістю Богдан Сеник повідомив Громадському, що до локалізації пожежі долучили 2 пожежні танки. Станом на 15 годину на місці працюють як рятувальники, так і військові пожежники.

«Були поодинокі вибухи після пожежі. Військовими вживаються усі заходи для безпеки місцевих. Якщо буде необхідність евакуювати населення — це буде вжито», — сказав Сеник.

За даними Генштабу, особовий склад, який залучався до робіт із розмінування, евакуювали у повному складі.

У поліції повідомили, що район Балаклії закритий на в'їзд.

«Ми випускаємо всіх, але не впускаємо нікого (крім бронемашин і техмашин). Деякі винятки робляться для тих людей, які їдуть за родичами», — сказала прес-секретарка Балаклійського відділу поліції Вікторія Лютая, передає «Інтерфакс-Україна».

Журналісти заявили, що місцеві школи евакуюють.

Глава Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична називає ситуацію в Балаклії контрольованою.

«Про евакуацію всього міста не йдеться. Евакуювали вулицю Арсенальну і прилеглий до 65-го арсеналу приватний сектор», — передає слова Світличної місцевий інформресурс Mediaport.

Евакуюють близько 1,5 тисяч осіб.

Не вперше

23 березня 2017-го року в Балаклії Харківської області близько третьої години ночі сталася пожежа, що призвела до вибухів на складі боєприпасів. Унаслідок тих подій загинули дві людини, одна була поранена, 345 будинків було пошкоджено.

харківщина пожежа

Знак гривні
Знак гривні