Велика Російська Стіна в інтернеті: вночі було заблоковано IP Facebook, Twitter, VK

Роскомнагляд заблокував одну з чотирьох основних ІР-адрес сайту соцмережі «ВКонтакте». Окрім vk.com, заблокованими виявились ІР-адреси Yandex, Liveinternet, Facebook та Twitter.

Раніше таке малювали про Китай


Росія або божеволіє, або готується до ще більшого протистояння із Заходом. Кремль потроху вирубає інтернет (ОГЛЯД)

Про це свідчать дані моніторингового сервісу Pastebin, який у режимі реального часу відслідковує заблоковані Роскомнаглядом ІР, - передає Громадське.

У соцмережах висунули версію, що Роскомнагляд міг заблокувати саме ті ІР-адреси, якими користувалася людина, що відкрила одночасно на своєму пристрої і месенджер Telegram.

Раніше Роскомнагляд вимагав від Apple та Google видалити Telegram. Згодом Роскомнагляд вимагав від Amazon та Google закрити доступ до ІР-адрес для Telegram.

16 квітня у Росії почали блокувати Telegram. Крім того, у країні заявили, що блокуватимуть інструменти для обходу заборони Telegram.

Того ж дня Роскомнагляд почав блокувати ІР-адреси компаній Amazon та Google, хостинг яких використовує нещодавно заборонений в Росії месенджер Telegram.

У Кремлі запевнили, що заборона Telegram в Росії «буде реалізовуватися».

Суд РФ постановив заблокувати месенджер Telegram на території Російської Федерації 13 квітня. Причиною стала відмова надати представникам ФСБ ключі шифрування, які дозволили б їм читати листування користувачів.

інтернет соцмережі цензура росія

Знак гривні
Знак гривні